Vi hjälper dig med el

Kontakta någon av våra duktiga och erfarna elektriker. Via vår jour är vi tillgängliga när du behöver akut hjälp. Den är öppet dygnet runt och nås på telefon 0761-335 222.

Det går även bra att kontakta oss och för inplanerade jobb. Gör gärna det genom att skicka en offerförfrågan. Vi återkommer så snart som möjligt med ett kostnadsförslag.

Vi är auktoriserade och har behörighet att utföra allt från felsökningar, installationer, reparationer till besiktningar. Under fliken ”tjänster” kan du läsa lite mer om vad vi gör.

Våra kunder består av företag, privatpersoner, föreningar och organisationer. Du är välkommen att bli en av dem.

Säkra elinstallationer

Ta kontroll över elektriciteten.
Ta kontroll över elektriciteten där du befinner dig.

Årligen och på grund av bristande elsäkerhet inträffar tusentals bränder och personskador. 92 procent av personskadorna bestod 2015 av strömgenomgång – när elektrisk ström passerar genom kroppen. Många av dessa olyckor skulle ha kunnat förhindras. En hel del av dem uppstår i samband med att personer försöker fixa elinstallationer själva.

Om du känner dig osäker på om ditt hem är säkert är du välkommen att höra av dig till oss. Vi genomför EIO ELTEST som innebär att någon av våra elinstallatörer går igenom ditt hem eller din arbetsplats och kontrollerar att den är elsäker. Är den inte det föreslår och åtgärdar elinstallatören eventuella brister.

Nya regler 2017

Från och med 1 juli 2017 införs nya regler gällande elsäkerhetsarbeten. I korthet innebär förändringen att alla företag som är aukoriserade för att genomföra elarbeten registreras hos elsäkerhetsverket. De nya reglerna innebär också att elföretag har ett tydligare ansvar för att anställda har behörighet att utföra olika elarbeten.

Den 1 juli kan du börja söka i elsäkerhetsverkets register för att säkerställa att företag verkligen är behöriga att arbeta med el. Självfallet kommer du att hitta oss där.

Olika typer av elektriker

Det finns olika sorters elektriker som fokuserar och arbetar med olika saker.

Serviceelektriker arbetar främst med ombyggnationer, där felsöker och reparerar de. Deras främsta verktyg för att lyckas med det är olika mätinstrument, ritningar och beskrivningar. Ibland sysselsätter sig serviceelektriker även med olika installationer. De kan gälla olika vitvaror, datanät, montering av strömbrytare, kabel-TV, elcentraler och kabeldragning.

Installationselektriker arbetar mest med nybyggen, ombyggnation och renoveringar. Där drar elektrikern nya ledningar, tar bort gamla och dokumenterar hur ledningarna löper och fungerar.

Sedan finns det andra typer av elektriker med andra specialområden.

Vi växer med Solna

Solna växer så det knakar och vi är med i utvecklingen. Nya stadsdelar som Arenastaden och Hagastaden har kommit till. Tvärbanan och Mall of Scandinavia gör även sitt till för att Solna ska vara ett trevligt ställe att både jobba och bo i. Vi gör det även elsäkert.

Välkommen till oss!